Työnantaja tarjoa nuorelle innostava tet-jakso

Tarjoa nuorelle innostava tet-kokemus  

Tet-jakso on monesti nuoren ensimmäinen kosketus työelämään ja työnantajana pystyt tarjoamaan oppilaalle ikimuistoisen kokemuksen. On hyvä muistaa, että tutustumisjaksoon osallistuva oppilas on edelleen koululainen; hän ei ole työsuhteessa. Monelle nuorelle TET-paikka on ensimmäinen työpaikkakokemus.

Tetissä oppilas ei tule töihin vaan tutustumaan työelämään. Hänelle onkin hyvä miettiä erilaisia selkeitä ja monipuolisia työtehtäviä. Ohjeista oppilas hyvin, sillä uusi ympäristö voi tuntua aluksi vieraalta ja pelottavalta. Anna hänelle palautetta ja pohtikaa yhdessä erilaisia työhön liittyviä tapoja ja näkökulmia. Anna oppilaan seurata erilaisia työpaikalla tapahtuvia tehtäviä ja toimintoja. Voit esimerkiksi haastaa opiskelijan miettimään, mitä erilaisia ammatteja työpaikalta löytyy.

Julkaise tet-paikka ilmaiseksi

Tetti-palvelussa julkaiset tet-paikan helposti nuorten ihailtavaksi. Se on täysin ilmaista eikä vaadi rekisteröitymistä. Täydennä ilmoitukseen kuvaus työpaikasta ja lisää yhteyshenkilön yhteystiedot.

Miksi ottaa nuori tet-jaksolle?

Innosta

Tetissä nuori pääsee näkemään millaista arki työpaikallasi on. Auta häntä löytämään oma unelma-ammattinsa.

Inspiroidu

Hyödynnä nuorta talenttia ja kerää häneltä parhaat ideat ja ajatukset oman tekemisesi kehittämiseksi.

Z

Pääse nuorten suosioon

Nuoren ottaminen onnistuneelle tet-jaksolle parantaa työnantajan mainetta nuorten keskuudessa.

Työnantajan vinkit tet-jaksolle

Suunnittele tet-jakso etukäteen, jotta työtehtävien ja tutustumispäivien ohjelman miettiminen ei jää viime tinkaan. Pidä muu henkilökunta ajan tasalla tulevasta tet-harjoittelijasta ja osoita nuorelle ohjaaja tet-jaksolle.

Mieti, mitä työelämään tutustujalle halutaan kertoa organisaatiosta ja ammattialasta. Keksi keinoja, joilla tettiläinen saa mahdollisimman laajan kuvan yrityksestä ja sen toiminnasta.

Opas tet-jaksoon työnantajalle