Päästä nuori oppimaan ja tutustumaan toimialaan  

 

Tet-jakso on monesti nuoren ensimmäinen kosketus työelään ja työnatjana pystyt tarjoamaan mahdollisesti oppilalle ikimuistoisen kokemuksen. On tärkeä muistaa, että tutustumisjaksoon osallistuva oppilas on edelleen koululainen eikä hän ole työsuhteessa. Monelle nuorelle TET-paikka on myös ensimmäinen työpaikkakokemus  

 

Muista myös, että opiskelija ei tule töihin vaan tutustumaan työelämään. Opiskelijalle onkin hyvä miettiä erilaisia selkeitä ja monipuolisia työtehtäviä. On tärkeää, että opiskelija ohjeistetaan hyvin, sillä uusi ympäristö voi tuntua aluksi vieraalta ja pelottavalta. Muista antaa opiskelijalle palautetta ja pohtikaa yhdessä erilaisia työhön liittyviä tapoja ja näkökulmia. Opiskelijan on myös hyvä antaa seurata erilaisia työpaikalla tapahtuvia tehtäviä ja toimintoja. Voit esimerkiksi haastaa opiskelijan miettimään mitä erilaisia ammatteja työpaikalta löytyy.

 

 

 

Työnantaja, julkaise tet-paikka ilmaiseksi

Tet-paikan ilmoittamisen ei pidä olla vaikeaa eikä siitä varsinkaan pidä maksaa. Tetissä julkaiset tet paikan helposti nuorten ihailtavaksi. Se on täysin ilmaista eikä vaadi rekisteröitymistä. Tet-paikan voit ilmoittaa alla olevan linkit kautta. Voit kirjoittaa ilmoitukseen kuvauksen työpaikasta ja ilmoittaa yhteyshenkilön yhteystiedot.

Miksi ottaa nuori tet-jaksolle?

Innosta

Tetissä nuori pääsee näkemään millaista arki työpaikallasi on. Auta häntä löytämään oma unelma-ammattinsa.

Inspiroidu

Hyödynnä nuorta talenttia ja kerää häneltä parhaat ideat ja ajatukset oman tekemisesi kehittämiseksi.

Z

Pääse nuorten suosioon

Nuoren ottaminen onnistuneelle tet-jaksolle parantaa työnantajan mainetta nuorten keskuudessa.

Työnantaja, näin valmistaudut TET-jaksoon

TET-jakso on hyvä suunnitella etukäteen, jotta työtehtävien ja tutustumispäivien ohjelman miettiminen ei jää viime tinkaan. Tulevasta TET-harjoittelijasta on hyvä muistaa tiedottaa myös muuta henkilökuntaa ja miettiä kuka on opiskelijan vastuuhenkilö eli ohjaaja jakson ajan.

TET-jaksoa varten on hyvä suunnitella, mitä työelämään tutustujalle halutaan viestiä yrityksestä tai ammattialasta. On myös hyvä miettiä, miten tettiläinen saisi mahdollisimman laajan kuvan yrityksestä ja sen toiminnasta.