Löydä tet-paikka Tiituksen Tetti-palvelussa
Etsi ja löydä TET-paikka

Työelämään tutustuminen on mahdollisuutesi tutustua juuri sinua kiinnostavaan alaan, ammattiin tai työnantajaan. Voit valita alan, johon haluat tutustua paremmin tai alan, jota olet aina halunnut kokeilla. Etsi paikkakunnaltasi työnantaja, jossa pääsisit tutustumaan alaan tai ammattiin. Jos sinulla on jo mielessäsi joku tietty työnantaja, voit lähestyä työantajaa suoraan.

Uusi Tetti-mobiilisovellus helpottaa TET-paikkojen koordinointia

Tiitus julkaisee uuden digitaalisen ratkaisun peruskoulujen TET-jaksojen hallinnointiin. Nykyisin tutustumisjakson koordinointi ja hallinnointi hoituu vielä pitkälti paperilla, eikä markkinoilla ole sähköisiä ratkaisuja prosessin digitalisointiin.

Opettaja hallinnoi tet-jaksoja sähköisesti
Nuori löydä oma unelma ammattisi tet-jaksolla
Kokemus ja testaus antaa uskoa oman suunnan löytämiseen

Nuoret saavat vaihtelevasti kokemuksia työelämästä ennen täysi-ikäisyyttä. Joku voi nähdä läheltä kuinka yrittäjäperheessä työnteko on läsnä tai joku toinen voi päästä kevyisiin kesätöihin jo muita nuorempana. Kokemukset työelämästä ovat määrältään vaihtelevia, mutta viimeistään yläasteella kaikki nuoret pääsevät kokeilemaan taitojaan työelämässä TET-jaksolla.

Työnantaja, näin valmistaudut TET-jaksoon

TET-jakso on hyvä suunnitella etukäteen, jotta työtehtävien ja tutustumispäivien ohjelman miettiminen ei jää viime tinkaan. Tulevasta TET-harjoittelijasta on hyvä muistaa tiedottaa myös muuta henkilökuntaa ja miettiä kuka on opiskelijan vastuuhenkilö eli ohjaaja jakson ajan.

Miten työnantaja voi valmistautua tet-jaksoon