Nuori, löydä tet-paikka Tetti-palvelussa

Tetti-apissa odottavat tet-paikat

 

Tetti-sovelluksesta löydät työnantajia monilta eri ammattialoilta, jotka kaikki ovat kertoneet haluavansa ottaa tettiläisen. Appi kokoaa tet-paikat yhteen karttanäkymään, ja tekee siten tet-paikkainspiraation löytämisen huomattavasti helpommaksi. Onhan se helpompi päättää kun voi valita eikä tarvitse yksin keksiä kuka minut nyt ottaisi tettiin. Selaa tet-paikkoja tietokoneelta tai mobiilissa. Löydät Tetti-apin App Storesta ja Google Playstä.

 

Mikä tet?

 

Tet on koulun järjestämä lyhyt tutustumisjakso, jonka aikana nuori menee koulun sijasta johonkin työpaikkaan. Tetin aikana nuori näkee, millaista arki jossakin ammatissa ihan oikeasti on. Koulusta riippuen tet-jakso kestää yhdestä päivästä muutamaan viikkoon. Suomi on yksi harvoista maailman maista, jotka järjestävät työhön tutustumista oppilaille osana perusopetusta. Tettejä on Suomessa pidetty jo 1970-luvulta asti.

Mihin tettiin?

 

Tetti-apissa on helppo etsiä lähelläsi olevia tet-paikkoja. Aloita lataamalla appi tai menemällä osoitteeseen secure.tetjakso.fi. Avaa sitten Suomen tet-kartta. Mitä tet-paikkoja läheltäsi löytyy? Listaa alkuun 3 mielenkiintoisinta paikkaa. Ole näihin paikkoihin yhteydessä. Jokaisesta tet-paikasta löydät yhteystiedot, ja voit helposti ottaa yhteyttä kiinnostavaan paikkaan. Jos tet-paikka on ilmoittanut sähköpostin, on hyvä ottaa ensisijaisesti yhteyttä sähköpostitse. Jos sähköpostia ei löydy, voit soittaa tet-paikkaan.

Miten tet-paikan hakeminen käy?

U

Etsi tet-paikka

Lataa Tetti-appi ja valitse mieluisimmat tet-paikat.

Hae

Kivan tet-paikan löydettyäsi soita tai lähetä heille sähköpostia.

l

It's a yes!

Kun saat tet-paikan, täytä tet-sopimus työnantajasi kanssa.

Pidä hauskaa!

Tet-jakso on hauska irtiotto kouluarjesta.

Psst!

Voi olla, että koulussasi on käytössä Tetti-appi. Siinä tapauksessa saat opettajaltasi koodin apin käyttöön. Kysy lisää häneltä.