Me tarvitsemme merialaa!

 

Suomi on logistisesti katsottuna saari. Lähes kaikki Suomen viennistä ja tuonnista kulkee meriteitse, joten käytännössä voi sanoa, että Suomi elää merestä. 

Meriala on tulevaisuuden ala, joka tarjoaa monipuolisia työmahdollisuuksia sekä Suomessa että kansainvälisesti. Meriala työllistää nyt jo yli 50 000 henkilöä maalta merelle. Tulevina vuosina uusia työntekijöitä tarvitaan paljon. 

Meriala on vahva suunnannäyttäjä erityisesti ympäristöystävällisyyden ja digitalisuuden alueilla. Digitalisuus ja automaatio muuttavat merenkulkua ja uutta teknologiaa kehitetään kovaa vauhtia.

Meriala on tulevaisuuden ala, jossa sinä voit olla mukana! Merialaan tutustuttava Merialan Tetti tarjoaa mahdollisuuden kokeilla millaista työskentely alalla voisi olla.

Tervetuloa mukaan!

https://www.youtube.com/watch?v=Nf9xbTPjOzc

 

 

 

 

Työnantaja!

 Työnantaja, lataa ohjeet ja materiaalit jakson järjestämiseksi työpaikalla 

Monipuolisia työtehtäviä maalta merelle

 

Merialalta voit löytää sinun koulutuksesi! Koulutusmahdollisuuksia on toisen asteen koulutuksesta aina tohtoriopintoihin asti, joita tarjoavat kymmenen alan huippuoppilaitosta ympäri maata. Osaajia tarvitaan erilaisiin tehtäviin, joten alalle on mahdollista tulla monenlaisten polkujen kautta.

Merialalla on laajasti erilaisia työllistymismahdollisuuksia. Merenkulkupuolella työntekijöitä tarvitaan paitsi laivoilla, myös esimerkiksi satama-, jäänmurto- ja ahtaustoiminnoissa, luotsauksessa sekä useissa muissa merenkulun johtamiseen ja turvallisuuteen liittyvissä tehtävissä.

Meriteollisuuden puolella työllistävät mm. meriteknisen alan laitevalmistajat, suunnittelutoimistot, ohjelmisto- ja järjestelmätoimittajat sekä laivanrakennus- ja korjaustelakat.

Lisäksi on olemassa myös monia muita merialaan liittyviä toimintoja ja ammatteja kalastuksesta matkustajaliikenteeseen sekä merituuli- ja aaltovoimaan saakka.

Tutustu tarkemmin koulutus- ja työllisyysmahdollisuuksiin oheisista linkeistä!

 

Tutustu!

Lisätietoa koulutusmahdollisuuksista

Tutustu!

Lisätietoa meriklusterista ja eri työtehtävistä

Suomalainen meriala on kansainvälistä ja ympäristöystävällistä

Suomalainen meriala on kehittänyt paljon innovatiivisia ratkaisuja ja uutta teknologiaa kansainvälisen merenkulun ja meriteollisuuden tarpeisiin. Lisäksi automaatio ja digitalisaatio tuovat merialalle monia uusia mahdollisuuksia! Talvimerenkulussa suomalainen meriala on maailman huippua ja se on kehittänyt merkittävästi matkustaja-alusten suunnittelua ja rakentamista. Maailman suurimmat ja innovatiivisimmat risteilylaivat ovat suomalaista käsialaa.

Merialalla on paljon osaamista, jolla voimme kehittää tulevaisuuden ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan ja vähäpäästöiseen merenkulkuun. Meriliikenne on ympäristöystävällisin kuljetusmuoto erityisesti suurien tavaramäärien kuljetuksessa. Alalla on jo vuosia keskitytty vastuullisuuteen ja päästöjen vähentämiseen. Suomalaiset merialan yritykset ovat maailman kärkeä ja edelläkävijöitä vähäpäästöisten ja energiatehokkuutta lisäävien teknologioiden kehittämisessä ja käyttöönotossa.

 

Tettiläisen muistilista

Valmistaudu

Tutustu tet-paikkasi nettisivuihin ennen tet-jaksosi alkua.

"Olisi kiva kuulla"

Jos sinulla on mielessä jotain, mitä haluaisit tetin aikana tehdä, kerro se ensimmäisenä päivänä.

u

Kysele

Työntekijät eivät aina muista kertoa kaikkea. Kysy rohkeasti, jos sinulle tulee mieleen kysymyksiä.