Tule tutustumaan nopeasti kehittyvään mahdollisuuksien alaan!

 

Mikä sinua kiinnostaa autoissa ja autoilussa? Millainen on tulevaisuuden auto ja mitä sen tankkiin laitetaan? Mahdollisuuksia on runsaasti ja sinä voit vaikuttaa niihin, koska autoalalla eletään sen historian mielenkiintoisinta muutosta.

Autoala on monipuolinen uuden teknologian myötä nopeasti kehittyvä ala, joka tarjoaa runsaasti erilaisia opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksia. Työpaikkoja löytyy monipuolisesti mm. asiakaspalvelun, myynnin, huollon ja valmistuksen tehtävissä.

Uudet liikkumisen muodot ja palvelut joukkoliikenteessä ja yksityisautoilussa tekevät alasta halutun työpaikan tulevaisuudessa. Jos sinua kiinnostaa monipuolinen työskentely autojen parissa ja haluat vaikuttaa puhtaamman tulevaisuuden puolesta, monipuoliset työtehtävät odottavat sinua tulevaisuuden autoalalla.

Tervetuloa tutustumaan autoalaan!

Työnantaja!

 Työnantaja, lataa ohjeet ja materiaalit jakson järjestämiseksi työpaikalla 

Autoalasta on moneksi

 

Autoilu on tulevaisuuden ala, joka tarjoaa sinulle monia mielenkiintoisia työtehtäviä korjauksesta myyntiin, digitaaliseen markkinointiin ja johtamiseen.

Autoala tarjoaa hyvät työllistymis- ja koulutusmahdollisuudet alalle aikoville ja alalla jo toimiville. Autoala työllistää Suomessa tällä hetkellä yli 50 000 henkilöä ja sen tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta!

Autoalalla osaamisen kehittäminen on mahdollista työuran alusta loppuun asti. Voit suuntautua moneen eri tehtävään mielenkiintosi mukaan: vaihtoehtoja löytyy moneen lähtöön! 

Tutustu!

Tutustu tarkemmin autoalan tarjoamiin koulutusvaihtoehtoihin

Autoala on tulevaisuuden valinta!

Auto on välttämätön kulkuväline, jota ilman töihin ja harrastuksiin kulkeminen tai matkustaminen ylipäätään olisi hankalaa. Autoilu voi olla myös elämäntapa, autoa tuunataan, autolla ajetaan, kilpaillaan ja matkustetaan perheen sekä ystävien kanssa.

Sähköautot, hybridit ja muita energiamuotoja käyttävät autot yleistyvät kovaa vauhtia. Uusia palvelumuotoja tulee markkinoille, mikä luo monipuolisia mahdollisuuksia!

Autoala on omilla toimillaan sitoutunut päästöjen vähentämiseen, ilmastonmuutoksen torjuntaan, liikenteen energiatehokkuuden parantamiseen ja kiertotalouden mahdollisuuksien lisäämiseen. Tavoitteena on, että auto kuormittaisi ympäristöä mahdollisimman vähän. Autojen valmistajat ja maahantuojat huolehtivat siitä, että vanhan auton voi kierrättää veloituksetta.

Tutustu alaan ja ammatteihin

Automyyjä

Mekaanikko

 

Asentaja

Automaalari

Huoltoneuvoja

Autokatsastaja

Korikorjaaja

Tettiläisen muistilista

Valmistaudu

Tutustu TET-paikkasi nettisivuihin ennen TET-jaksosi alkua.

"Olisi kiva kuulla"

Jos sinulla on mielessä jotain, mitä haluaisit tetin aikana tehdä, kerro se ensimmäisenä päivänä.

u

Kysele

Työntekijät eivät aina muista kertoa kaikkea. Kysy rohkeasti, jos sinulle tulee mieleen kysymyksiä.