Tervetuloa yhteiskuntatettiin!
Yhteiskunta-alalla ei rakenneta kauppakeskuksia tai maanteitä, täällä rakennetaan yhteiskuntaa! Voi kuulostaa vähän hähmäiseltä, mutta homma kirkastuu Yhteiskuntatetissä, jossa pääset seuraamaan alan asiantuntijoiden työtä ja osallistumaan itsekin. Yhteiskunta-alan asiantuntijat työllistyvät valtiolle, kuntiin ja yliopistoihin mutta myös yrityksiin ja järjestöihin.
Ilmastonmuutos, ihmisoikeudet, tasa-arvo, lainsäädäntötyö, hallinto, viestintä, työelämän kehittäminen, johtaminen, tutkimustyö, maailman parantaminen – herääkö mielenkiintosi? Ja jos lempiaineesi on yhteiskuntaoppi, yhteiskunta-alan TET-harjoittelu on sinulle juuri oikea valinta!
Työnantaja!
Tettiläinen on parasta mahdollista tulevaisuustyötä!
Näitä taitoja tarvitaan
Yhteiskunta-alalla tarvitaan ennen kaikkea halua vaikuttaa asioihin ja tehdä yhteiskunnasta parempi paikka kaikille. Uteliaisuudestakin on hyötyä. Alan asiantuntijatehtäviin tarvitaan usein korkeakoulututkinto. Hyvän pohjan antaa yhteiskuntatieteellinen koulutus.
Millaista opiskelu on?
Yhteiskuntatieteitä voi Suomessa opiskella kahdeksalla eri yliopistopaikkakunnalla. Yleisimmät tutkinnot ovat valtiotieteiden, yhteiskuntatieteiden tai hallintotieteiden maisteri. Koulutusohjelmat ovat laajoja ja mahdollistavat opiskelijalle useita erilaisia suuntautumisvaihtoehtoja. Kannattaa tutustua vaihtoehtoihin, sillä eri yliopistoissa voi opiskella eri aineita.
Moni tulee alalle, koska on kiinnostunut yhteiskunnallisista teemoista. Valinnanvaraa on paljon, ja lopulliset valinnat hahmottuvat opintojen aikana. Opiskelu yhteiskunta-alalla sopii sinulle, jos pidät lukemisesta ja itsenäisestä työskentelystä.
Mitä opiskella?
Hallinto
Viestintä
Politiikkatieteet
Filosofia
Muut
Esimerkiksi aluetiede, sukupuolentutkimus, aluetutkimus