Osteopaatti

 

Osteopaatti tutkii ja hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön vaurioita ja sairauksia. Osteopaatin antama hoito koostuu pehmytkudosten, nivelten ja hermoston käsittelytekniikoista. Osteopaattina toimisit yleensä yrittäjänä. Osteopaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien kliiniseen tutkimiseen ja manuaaliseen hoitoon. Osteopaatti pyrkii palauttamaan normaalin liikkuvuuden ja toimivuuden muun muassa nivelten, hermoston ja pehmytkudosten käsittelyllä.
Asiakkaat kärsivät yleensä niska- ja hartiakivuista ja selkävaivoista sekä urheiluvammoista tai päänsärystä. Osteopaattina ohjaat esimerkiksi venytyksiä ja ryhtiharjoitteita. Osteopaatti työskentelee yleensä yrittäjänä omissa työtiloissaan. Osteopaatti tekee yhteistyötä muun terveydenhuollon henkilöstön kanssa.

Työn vaatimukset

• Osteopaattina työsi on itsenäistä ja vastuullista.
• Työssä korostuvat ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaidot.
• Ammatissa tarvitaan osteopatian tuntemuksen lisäksi kätevyyttä, hyvää fyysistä kuntoa ja ihmissuhdetaitoja.
• Vuorovaikutustaidot ovat välttämättömiä asiakastyössä ja yhteistoiminnassa muun terveydenhuollon henkilöstön kanssa.
• Ammattitaidon säilyttämiseksi osteopaatin on jatkuvasti seurattava alan kehitystä lukemalla alan tieteellisiä julkaisuja sekä osallistumalla täydennyskoulutukseen.

 

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella osteopatiaa ja suorittaa ammattikorkeakoulututkinnon osteopaatti (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja kesto 3,5 vuotta. Opintoihin voit hakeutua suoritettuasi joko lukion tai ammattiopiston.