Mitä teekkari tekee isona?

 

Teekkari opiskelee monipuolisesti yhdistäen teoriaa ja käytäntöä. Siksi työllistyminen opintojen jälkeen on hyvä ja palkkakin oikein mukava. Tekniikan ala on monipuolinen ja laaja. Tehtäviin ja tekijöihin tutustut parhaiten ihan oikeissa työpaikoissa. Eikä haittaa sekään, että porukka on aivan mahtavaa!

Työnantaja!

 

Tettiläinen on parasta mahdollista tulevaisuustyötä!

 

Trust me, I'm an engineer

Trust me, I'm an engineer

Trust me, I'm an engineer

Näitä taitoja tarvitsee teekkari

 

Tekniikka vaikuttaa meihin kaikkiin nyt ja tulevaisuudessa. Mihin suuntaan kehitys vie? Millainen maailma on tulevaisuudessa? Teekkarit ovat tulevaisuuden tekijöitä. Maailma ei aloita tyhjästä. Tämän päivän käytännöt ovat tulevaisuuden isojen ja vaikuttavien ratkaisujen taustalla. Tarvitaan sekä osaamista että käytännön kokemusta erottaa mikä kannattaa säilyttää, mitä pitää purkaa ja milloin on keksittävä jotain ihan uutta.

Asiantuntija tekee usein työtä itsenäisesti. Silloin tarvitaan itseohjautuvuutta ja priorisointikykyä. Kestävään kehitykseen kuuluu tekniikan ja talouden lisäksi sosiaalinen ja yhteiskunnallinen ulottuvuus. Vuorovaikutustaitoja tarvitaan, kun oma asiantuntemus tuodaan osaksi muiden ihmisten osaamista. Samalla oppii itse ja opettaa muita.

 

 

Superihminen ei tarvitse olla

 

Erilaisia ihmisiä tarvitaan eli tavallinen kohtelias ja huomaavainen käytös riittää. Työn itsenäisyys edellyttää itsetuntemusta, jotta voi huolehtia omasta jaksamisesta. Tärkeää on huolehtia työn rinnalla myös oman osaamisen päivittämisestä; mikään ammatti tai tehtävä ei säily muuttumattomana koko työuran ajan.

Hapettaako? Etkö osaa vielä kaikkea? Ei hätää. Siksi opintojen aikana hankitaan uusia tietoja ja taitoja sekä tehdään töitä. Opintojen aikana muodostuu hyvä pohja. Työelämässä harjoitellaan tarvittavia taitoja lisää koko ajan. Hyvä pohja antaa myös pelivaraa tilanteiden ja tarpeiden muuttuessa. Menestymiseen tarvitaan halua oppia ja ottaa haltuun outoja ja ennalta tuntemattomia juttuja.

Teekkariksi?

 

Käy kurkkaamassa TEK:in urainfo!

On kerättävä timantit soran joukosta ja lisättävä riittävästi uutta, että meillä on olemassa kestävä tie tulevaisuuteen.

Millaista opiskelu on?

 

Yliopistossa opiskelu eroaa lukiosta. Se on selkeästi itsenäisempää ja vaatii itsekuria. Opiskelijan omalla vastuulla on, että hommat tulee ajoissa tehdyksi. Kukaan ei hätistele puuttuvista koe- tai harjoitussuorituksista vaan hätistelet itse itseäsi. 

Koulussa ei opi kaikkea vaan on tärkeää hankkia työkokemusta opiskelun aikana. Harjoittelu ja kesätyöt auttavat myös löytämään itselle parhaiten sopivat työtehtävät. Myös ammatillisten opintojen jälkeen on mahdollista jatkaa yliopistossa. Silloin kannattaa olla yhteydessä suoraan yliopistoon.

Tekniikan alalla osaaminen syntyy opiskelemalla ja tekemällä. Tärkeää on olla avoin uudelle ja hankkia monipuolista kokemusta. Tekniikan alalla tärkeää on se mitä oppii matkalla – ei nopea matka määränpäähän.

Engineers save the world!

Teekkaritettiläisen muistilista

T

Valmistaudu

Tutustu tet-paikkaasi etukäteen. Mitä firma tekee? Missä se sijaitsee? Miten sinne pääsee? 

“Olisi kiva kuulla…”

Jos sinulla on mielessä jotain, mitä haluaisit tetin aikana tehdä, kerro se jo hakuvaiheessa tai ihan ensimmäisenä päivänä.

u

Kysele!

Ennakkovalmisteluista huolimatta työpaikan ihmiset ei aina muista kertoa kaikkea. Kysy rohkeasti jos sinulle tulee mieleen kysymyksiä.